Introducere in universul cartii Samsara

Samsara este o carte a genului epic,din categoria fantasy-fantastic,romance-romantic,thriller, horror-groaza.

 

Cartea este povestea unei femei care din prea multa dragoste, pierzand barbatul iubit,s-a pierdut pe sine si a ales intunericul.

In acelasi timp as putea spune ca aceasta carte este povestea unui barbat al carui destin este marcat de dragostea incredibila a unei femei.

 

Ideea acestei carti mi-a venit dupa ce l-am pierdut pe barbatul iubit. In mintea mea era vina lui Dumnezeu,pentru ca am postit(post negru) pentru a avea o viata cu el dar tot nu a fost sa fie.

Ma imaginam pe un teren de fotbal ( nu stiu de ce teren de fotbal,dar asta era scenariul) luptandu-ma cu Dumnezeu,si ma gandeam ca la cata furie am in mine,as putea lupta destul de bine ( de aici a pornit lupta finala dintre personajul principal si Dumnezeu,in care ultimul o lasa sa castige ).

 

Personajele au nume semnificative,care li se potrivesc precum o manusa -de exemplu,numele personajului principal Aurora,inseamna "pur" ,pe langa "zeita diminetii" ; numele barbatului iubit, Eric,inseamna "rege",numele lui in viata urmatoare,Alexander,inseamna "ales". Numele pe care Aurora l-a ales dupa moartea lui ,Echo - o amintire a ceea ce a fost,un ecou al ei insasi,e menit sa descrie iar,personajul.

 

Aurora devenita Echo ,lasa in spate lumea fizica si porneste intr-o calatorie plina de ingeri si demoni,universuri paralele,in care Lucifer face pact cu pacatosii si cauta Sulita Destinului, iar Shaitan (diavolul)tine partea lui Dumnezeu.

 

In privinta crearii personajelor,cand i-am creat pe - Saitan - diavolul - ca parte a ecuatiei in care binele care emana din Dumnezeu trebuie sa aiba si o contraparte - nume care inseamna "ascuns", l-am avut in minte pe actorul Thomas Gibson in rolul din serialul Criminal Minds pentru ca intotdeauna are o expresie a fetei pe care nu o poti citi.Ce modalitate mai buna de al descrie pe diavol decat cu o fata indescifrabila?

 

-si pe Lucifer,al carui nume inseamna "purtatorul de lumina" l-am avut in minte pe Tom Hiddleston in rolul lui Loki,acel personaj jucaus,sarlatan,acesta fiind si motivul pentru care i-am creat un regat plin de reflexii - oglinzi,apa- ce loc mai bun pentru un narcisist decat un loc perfect,plin de reflexii si oglindiri in care se poate admira?

 

Va dezvalui un mic secret despre carte - personajul principal poarta turcoaz si iubeste culoarea asta pentru ca e culoarea ochilor barbatului iubit , barbat pe care l-am construit dupa chipul si asemanarea barbatului pe care l-am iubit si pierdut.

 

Cartea poarta cititorul prin prezent ,trecut si viitor,oferind o imagine si un portret al unei femei care ajunge sa plateasca pentru deciziile luate,cu dragostea care ii defineste existenta.

 

As vrea sa mai adaug ca aceasta carte s-a nascut din furia pe care o aveam la adresa lui Dumnezeu dar a sfarsit prin a fi o carte prin care l-am iertat pe Dumnezeu si nu-l mai consider raspunzator pentru nenorocirea mea. Ba chiar, Dumnezeu a iesit un personaj bun,pozitiv, care isi iubeste creatia,chiar si pe cei care au luat-o pe aratura.

 

Acestea fiind spuse,sper sa va placa Samsara pe cat imi place mie !

 

 

Atasez poza pe care am vrut-o initial drept coperta,dar nu am putut gasi autorul,si pretul.